Actieve Buurmannen (m/v) gezocht

Geplaatst op 30-04-2021  -  Categorie: Algemeen

Nu het seizoen op gang komt, ervaren wij aan den lijve dat er te weinig actieve leden zijn om alle noodzakelijke klussen en gewenste activiteiten (goed) uit te voeren. Daarom doen wij een dringend beroep op alle Buurmannen (m/v) Actieve om zich een paar uur per week/maand/kwartaal in te zetten voor de vereniging. Hieronder staan vier concrete vacatures, die dringend ingevuld moeten worden. Als daar niets bij zit, maar je wil wel wat doen, neem dan s.v.p. contact op met het bestuur of een van de commissies. Want iedereen kan helpen en alle hulp is welkom.

Secretaris

Het belangrijkste aandachtsgebied van de secretaris is de communicatie binnen de vereniging. Vorig jaar hebben wij de website vernieuwd en de verenigingsapp geïntroduceerd, maar die kunnen nog veel beter benut worden. Ook in combinatie met social media, waar wij nu nog niets mee doen. We streven in het bestuur naar dubbele invulling en gedeelde verantwoordelijkheid voor alle taken. Voor dit aandachtsveld betekent dat samenwerking met de voorzitter, die momenteel de rol van webmaster vervult. De tweede belangrijke taak is de ledenadministratie. Deze taak wordt verricht in nauwe samenwerking met de havenmeester (ligplaatsadministratie) en penningmeester (financiële administratie). Als je meer wil weten over deze functie of iemand anders wil voordragen, neem dan contact op met Jan-Kees Huyts, voorzitter (ruutseb.[antispam].@wsvbuurman.nl of 0625081702).

Coördinator zeillessen

Wij willen dit jaar ook weer graag zeillessen voor de jeugd geven. Daarom zoeken we iemand die dat geheel wil coördineren. Hij/zij is verantwoordelijk voor het plannen van de lessen, het werven van instructeurs en deelnemers, het beheer van de bootjes, de afstemming met het bestuur e.d.

Wij vinden dit voor de vereniging een heel belangrijke activiteit, maar als niemand z’n vinger opsteekt zullen de lessen helaas niet door kunnen gaan. Het mooiste zou zijn, als deze coördinator ook de onderlinge zeilwedstrijden wil coördineren en bestuur komt versterken als Zeilcommissaris (zoals een paar jaar gelden), maar dat is iets om te bespreken. Als je meer wil weten over deze functie, neem dan contact op met Jan-Kees Huyts, voorzitter (ruutseb.[antispam].@wsvbuurman.nl of 0625081702).

Coördinatoren steiger schoonmaak

De steigers zijn opnieuw geïmpregneerd en moeten vanaf nu regelmatig poepvrij worden gemaakt. We willen dat per steiger organiseren. Iedere steiger moet een keer per week worden schoongemaakt. Bij voorkeur kort voor het weekend, dus  vrijdagavond of zaterdagochtend vroeg. Het is de bedoeling dat men per steiger de diensten verdeelt. Iedere ligplaatshouder moet 1-2 keer per jaar zijn/haar eigen steiger schoon maken. Iedere steiger krijgt één coördinator om de taakverdeling in goede banen te leiden. Als jij de coördinatie van jouw steiger op je wil nemen,  meld je dan aan bij het bestuur.

Wij willen de walplaatshouders op dezelfde manier inschakelen voor het schoonhouden van de jollenhelling. Dus als je coördinator wil worden van de walplaatshouders, meld je dan aan.

Wij denken dat een appgroep per steiger, beheerd door de coördinator, handig is. Gezien de privacywetgeving mogen wij telefoonnummers van ligplaatshouders niet zonder toestemming daarvoor gebruiken. Daarom verzoeken wij je om per omgaande aan ons te melden als je bezwaar hebt tegen het gebruik van je telefoonnummer t.b.v. het schoonhouden van de steigers. Geef dan tegelijkertijd aan hoe we je dan wel kunnen bereiken voor dit doel.

Leden Greenteam

Het Greenteam verzorgt de grasvelden, de hagen en de wilgen en bestrijdt het onkruid en de mollen. Door hun toewijding ziet het niet-maritieme deel van onze haven er altijd perfect uit. Maar om dat zo te houden heeft het Greenteam meer handjes nodig. Als je bereid bent daarbij te helpen, stuur dan een mailtje naar het bestuur dan zetten wij dat door naar het Greenteam.