Begeleid zeilen

Geplaatst op 08-09-2021  -  Categorie: Zeillessen  -  Auteur: jeffrey stoffels

Beste buurman (He/ She),

In navolging van de succesvol verlopen zeilweek in augustus willen we de mogelijkheid bieden voor startende zeilers van jong en oud om op zondagmiddag begeleid te zeilen. Zeilen is namelijk een sport waarbij ervaring een grote rol speelt en op deze manier willen we iedereen helpen om deze ervaring op te doen.

Begeleid zeilen betekend dat er op de wal begeleiding zal zijn om het optuigen, wegzeilen, aanleggen en aftuigen te begeleiden. Kinderen in Optimisten kunnen dan als groep een rondje plas zeilen en met de Valk kan, eventueel met een ervaren zeiler aan boord, gebruikt worden voor het opdoen van ervaring. Afhankelijk van de weersomstandigheden zullen we zelf zeilen of meevaren met een van de motorboten, die sowieso altijd klaar zullen liggen. Zwemvesten zijn verplicht onder elke weersomstandigheid. Bij teveel wind zullen we geen alternatief programma aanbieden.

Jong en oud zijn hiervoor welkom. We zullen zorgen voor een clubhuis wat open is. Per keer zullen we een bijdrage vragen van 10 euro, welke te betalen is aan de kassa in het clubhuis.

De data voor begeleid zeilen zijn:

12 september van 13:00 – 16:00

19 september van 13:00 – 16:00

26 september van 13:00 – 16:00

3 oktober van 13:00 – 16:00

10 oktober van 13:00 – 16:00

Gaarne opgeven via een mailtje aan het bestuur: ruutseb.[antispam].@wsvbuurman.nl (Natuurlijk voor alle beschikbare zondagen

Mochten er ervaren zeilers zijn die of met mensen willen varen om hun te helpen ervaring op te doen of gewoon bemanning zoeken, dan horen we dat natuurlijk graag. We willen de aankomende zondagen gewoon lekker veel mensen op het water hebben.

zeilen-buurman