Corona update 8

Geplaatst op 12-05-2020  -  Categorie: Corona  -  Auteur: JKH

In deze update geen nieuwe maatregelen of versoepelingen, maar een toelichting op de aanpak van het bestuur. 

Volgens Rotterdam SportSupport is nog niet besloten of clubhuizen van sportverenigingen onder 'horeca/terrassen'  vallen en dus per 1 juni onder voorwaarden open mogen, of onder 'kantines', die pas per 1 september weer open mogen. De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijmond zal daarover voor 1 juni een besluit nemen, maar wanneer precies is nog niet bekend. Mogelijk besluiten zij om eerst de terrassen open te stellen en later pas het clubhuis. Het kan ook zijn dat je in het clubhuis alleen consumpties mag afhalen, maar daar niet mag zitten. 

Het bestuur is vast van plan om versoepelingen door te voeren, zodra die worden toegestaan. Maar met zoveel onzekerheden kunnen wij op dit moment nog niet bedenken en besluiten hoe we een en ander verantwoord kunnen realiseren. Zodra wij meer weten, gaan wij aan de slag en zullen wij jullie daarover informeren. 

Als het clubhuis en de bar weer open gaan, zijn er vrijwilligers nodig om bardienst te doen. Wij zullen jullie dan ook oproepen om je daarvoor in te schrijven. Als we het clubhuis op de een of andere manier weer kunnen gebruiken, kunnen we ook weer gaan denken over (kleinschalige) activiteiten en zeillessen. Laten we hopen dat dat er dit jaar nog van komt!

Met vriendelijke groeten,

 

Het bestuur