Corona update 9

Geplaatst op 14-06-2020  -  Categorie: Corona  -  Auteur: JKH

Naar verwachting mogen de clubhuizen van sportverenigingen in juli weer open. Hoewel dat nog niet zeker is en er ook nog extra voorwaarden of beperkingen aan kunnen worden gesteld, bereiden wij, barcommissie en bestuur, ons voor op heropening op zaterdag 4 juli.

Heropening

Het clubhuis en het terras worden corona-proof ingericht, o.a. met minder zitplaatsen en eenrichtingsverkeer. De barcommissie heeft corona-protocollen opgesteld voor bardienstmedewerkers en barhoofden. Die protocollen bestaan vooral uit hygiënische maatregelen. Omdat die maatregelen extra tijd en aandacht vragen, willen wij beginnen met twee personen per bardienst. Zij zullen extra goed worden begeleid door de barhoofden. Vanwege de extra inzet en de extra maatregelen zijn de openingstijden vooralsnog beperkt tot zaterdag en zondag van 12 -18 uur.

Bardiensten

Hierbij roepen wij je op om je op te geven voor minimaal één bardienst in juli of augustus. Dat doe je in MijnWSVBuurman, tabblad Bardiensten, pagina Inschrijven. Op de pagina Informatie in dit tabblad vind je het corona-protocol en het Handboek Bardiensten.

Activiteiten

Als het clubhuis in de nieuwe omstandigheden weer goed draait, willen wij ook weer activiteiten gaan organiseren, vanzelfsprekend aangepast aan het corona-tijdperk. Op dit moment hebben wij 2 informele activiteiten gepland: het midzomernacht varen op zondag 21 juni en de heropening van het clubhuis op zaterdag 4 juli. Het is traditie dat op 21 juni vanaf ca 21 uur (bij mooi weer) veel boten op de plas rondvaren om de langste dag te vieren.  Omdat het clubhuis dan nog gesloten is, is het raadzaam om zelf proviand mee te nemen. Maar de fourageringssloep van WSV Buurman vaart die avond ook rond, zodat je kan aanvullen als het hard gaat. Zaterdag 4 juli is het clubhuis voor de eerste keer weer geopend (van 12-18 uur). We organiseren dan geen echte activiteit, maar zorgen wel voor een feestelijke aankleding.  Voor beide activiteiten hoef je je niet op te geven.

Vervolg

Barcommissie en bestuur zullen de corona-maatregelen nauwkeurig monitoren en zo nodig bijstellen. Dat geldt voor de inrichting, de protocollen, het aantal bardienstmedewerkers en de openingstijden. Wij hopen natuurlijk dat we op een verantwoorde manier steeds meer kunnen gaan doen: langere openingstijden en meer activiteiten.

Wij zullen jullie via Cappie, onze verenigingsapp, daarover informeren. Als je die nog niet gedownload hebt, doet dan alsnog. Je kan hier lezen hoe je dat moet doen. Je kan je inlognaam en wachtwoord op meer apparaten gebruiken. Handig voor geïnteresseerde huisgenoten!

Tot ziens in de haven of het clubhuis!