Vervuiling, vernieling en misdragingen in de haven!

Geplaatst op 10-08-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: JKH

Inventarisatie na een weekend genieten van het prachtige zomerweer:

• veel afval naast de containers (na opruimen vijf zakken vol!),
  • slot van het buitentoilet gesloopt !
  • nachtelijk gebruik van de haven door jongelui, waarvan enkelen onvast ter been waren.

Van het nachtelijk bezoek hebben wij beelden van de bewakingscamera’s, die wij vanwege de privacy niet zullen publiceren. Maar daarop staan alleen jongelui: kinderen van leden en vrienden daarvan, die zich misdragen.

Het afval is opgeruimd door leden van de barcommissie en de havencommissie. We moeten een nieuw slot kopen en dat zal door iemand van het klusteam worden gemonteerd. Bestuur en haventeam beraden zich op afsluiting van de haven in de loop van de avond en op camera’s gericht op de vuilcontainers, zodat we kunnen registreren wie daar rotzooi maken. Allemaal extra activiteiten voor leden, die al zoveel doen voor onze vereniging. Extra activiteiten, die niet nodig zouden zijn,  als alle leden én hun kinderen én hun vrienden zich gewoon fatsoenlijk zouden gedragen.

Dus neem de verpakkingen, die je zelf meegebracht hebt, mee terug naar huis. Wees voorzichtig met de spullen van de vereniging en meld het als je iets beschadigd hebt. Let hier zelf op, spreek je kinderen en hun vrienden  erop aan en andere leden, als je ziet dat die zich er niet aan houden.  Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat de haven en het clubhuis schoon en heel blijven.

Met vriendelijke groet,