Midwinterbericht

Geplaatst op 29-01-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: JKH

Ook midden in de winter en tijdens de lockdown zijn er leden actief bezig voor de jachthaven en de vereniging. In dit nieuwsbericht praten wij je graag bij over deze activiteiten en ontwikkelingen.

Havenonderhoud

Het Haventeam heeft een aantal walplaatsen op proef voorzien van nieuwe grondbedekking, die het onkruid beter moet weren. Deze plekken zijn ook voorzien van stroom t.b.v. de winterberging van sloepen. In de loop van dit jaar zullen we dit evalueren en een besluit nemen over verdere uitrol.

In en naast de vierde container worden rekken met afsluitbare boxen gebouwd voor surf- en supopslag, waardoor die capaciteit meer dan verdubbeld wordt (zie foto). Je kan je aanmelden via de website.

Verder zijn de steigers zijn gereinigd en opnieuw geïmpregneerd. Zij zijn daardoor niet alleen stroever en  veiliger, maar kunnen ook makkelijker gereinigd worden. Komend seizoen willen wij alle ligplaatshouders inschakelen om de steigers poepvrij te maken en te houden.

Voorbereiding nieuwe seizoen

Gezien de aanhoudende onzekerheid hebben wij besloten om nog geen activiteiten of openingstijden van het clubhuis voor het nieuwe seizoen te plannen. Zodra we meer duidelijk hebben, zullen wij dat oppakken en communiceren.

Dat betekent dat we je vooralsnog niet vragen om je aan te melden voor bardiensten. Wij zijn wel van plan om concrete invulling te gaan geven aan het artikel in het Havenreglement, waarin staat dat van de leden wordt verwacht, dat zij enkele keren per jaar deelnemen aan werkzaamheden ten behoeve van de Watersportvereniging. Binnenkort hoor je daar meer over.

Over het Havenreglement gesproken: daarin staat kort samengevat ook dat booteigenaren aansprakelijk zijn voor alle schade, die door hun toedoen of nalatigheid wordt veroorzaakt. Het bestuur wil daaraan toevoegen dat een WA-verzekering verplicht is. Wij zullen dit aan de ALV voorleggen, maar het kan geen kwaad om voordat je boot te water gaat te checken of je goed verzekerd bent.

Geen planning betekent ook dat we dit jaar geen boten-te- water-ochtenden zullen organiseren. De kielbooteigenaren, die daaraan meededen, moeten dit nu zelf doen. Zij kunnen natuurlijk via de Zeilgroep-app elkaar om hulp vragen. Reserveer daar ook een timeslot om te voorkomen dat er onbedoeld toch te veel mensen bij elkaar zijn.

Bestuur

Per 1 januari heeft Peter Kuijs het penningmeesterschap overgenomen van Jan-Marijn Vink. Jan-Marijn zal Peter nog wel assisteren bij het opstellen van de jaarrekening over 2020. Wij danken Jan-Marijn voor het vele werk, dat hij voor Buurman heeft verricht, en wensen hem veel geluk in zijn nieuwe huis.

Eind vorig jaar heeft secretaris Priska van der Heijden haar bestuursfunctie neergelegd.  Ook Priska willen wij graag bedanken voor haar inzet.  Wij zijn nu dringend op zoek naar een nieuwe secretaris. Het belangrijkste aandachtsgebied van de secretaris is de communicatie binnen de vereniging. Vorig jaar hebben wij de website vernieuwd en de verenigingsapp geïntroduceerd, maar die kunnen nog veel beter benut worden. Ook in combinatie met social media, waar wij nu nog niets mee doen. We streven in het bestuur naar dubbele invulling en gedeelde verantwoordelijkheid voor alle taken. Voor dit aandachtsveld betekent dat samenwerking met de voorzitter, die momenteel de rol van webmaster vervult. De tweede belangrijke taak is de ledenadministratie. Deze taak wordt verricht in nauwe samenwerking met de havenmeester (ligplaatsadministratie) en penningmeester (financiële administratie). Als je meer wil weten over deze functie of iemand anders wil voordragen, neem dan contact op met Jan-Kees Huyts, voorzitter (ruutseb.[antispam].@wsvbuurman.nl of 0625081702).

Wij hopen van harte dat de corona-crisis aan het begin van het vaarseizoen zodanig onder controle is, dat wij weer onbezorgd kunnen varen en elkaar kunnen ontmoeten in onze prachtige jachthaven en gezellige clubhuis met het fantastische terras!

Met sportieve groet,