Terras binnenkort weer open!

Geplaatst op 15-05-2021  -  Categorie: Algemeen

Het kabinet wil op woensdag 19 mei stap 2 van het openingsplan laten ingaan, mits de besmettingscijfers dat toelaten. Als dat zo is, mogen de terrassen bij kantines op sportlocaties vanaf die datum ook weer open. In de hoop dat het kabinet niet alsnog de pauzetoets indrukt, zijn wij van plan om ons clubhuis en ons terras vanaf zaterdag 22 mei in de weekends (en op Tweede Pinksterdag) van 12 tot 18 uur weer te openen.

Corona-maatregelen

Aan de heropening zijn de bekende voorwaarden verbonden dat er anderhalve meter afstand wordt gehouden en dat de hygiënevoorschriften van het RIVM worden nageleefd. Daarnaast mag je niet in de haven of in het clubhuis komen als je ziek of verkouden bent of als iemand uit jouw huishouden positief op het coronavirus is getest.

Wij hebben de volgende maatregelen genomen om aan de corona-eisen te voldoen:

• Je kan in het clubhuis consumpties bestellen en naar het toilet gaan, maar je mag binnen niets gebruiken.
  • Op het terras mogen maximaal twee personen aan een tafel zitten, op anderhalve meter afstand, tenzij het om mensen uit hetzelfde huishouden gaat.
  • De tafels staan op grotere afstand van elkaar.
  • In het clubhuis geldt een strikt eenrichtingsverkeer: je mag alleen door de voordeur naar binnen en door de openslaande deuren weer naar buiten. Ook als je alleen maar het toilet wil gebruiken!
  • Als je iets wil bestellen, doe je dat aan het begin van de bar, bij de kassa. Daarna kan je je bestelling aan het eind van de bar ophalen.
  • Als je op je bestelling moet wachten, houd je vanzelfsprekend 1,5 m afstand, zowel van degene, die bardienst heeft, als van andere wachtenden.
  • Na afloop zet je je glas of ander gerei in de grijze verzamelbak. Dus niet neerzetten op de bar!

Een compleet overzicht van alle corona-maatregelen kan je lezen in ons Corona-protocol. We gaan ervan uit, dat iedereen zo goed mogelijk aan deze maatregelen meewerkt. De mensen, die bardienst hebben, zijn geen politieagent! Als de aanwezigen de corona-regels niet respecteren, mogen de mensen achter de bar het clubhuis sluiten.

Inschrijven bardiensten!

Wij kunnen leuke plannen maken, maar het clubhuis en het terras kunnen pas echt open als er leden achter de bar staan.  Daarom roepen wij iedereen op om zich in te schrijven voor twee bardiensten. Volgens het huishoudelijk reglement is ieder lid met een vaartuig daartoe verplicht, maar als iemand zonder boot of board ook bardienst wil doen, zijn wij hem/haar zeer dankbaar! Omdat we op korte termijn open willen, vragen wij je om je snel in te schrijven.

Wij weten dat er leden zijn, die tegen bardiensten opzien, maar het is echt niet moeilijk. Wat je moet doen/weten, staat in het Handboek Bardienst, je wordt begeleid door een barhoofd en -in deze coronatijd- doe je bardienst met z’n tweeën, waardoor je elkaar kan steunen. Bovenal is bardienst doen leuk, omdat je andere leden leert kennen.

Om je in te schrijven ga je naar MijnWSVBuurman, tabblad Bardienst, pagina Inschrijven. Kies eerst de maand, daarna datum en tijd en vergeet niet om je keuze onderaan de pagina op te slaan. Drie dagen vóór je bardienst en de dag ervoor sturen wij je een herinneringsmail.

Met sportieve groet,