Vaantje en schone steigers

Geplaatst op 11-04-2021  -  Categorie: Algemeen

Verenigingsvaantje

We beginnen het nieuwe vaarseizoen met een primeur: het spiksplinternieuwe, enige echte WSV Buurman-vaantje. Omdat we elkaar voorlopig nog niet in haven en clubhuis kunnen ontmoeten, sturen wij het per post naar je toe. Hijs het vaantje in het want van je zeilboot of in de vlaggenmast van je sloep, zodat je op de Zevenhuizerplas herkenbaar bent als echte Buurman! De surfers en  suppers onder ons dagen wij uit om het vaantje goed zichtbaar te voeren. Wij zien de foto’s graag tegemoet.

Schone steigers

De steigers zijn gereinigd en opnieuw geïmpregneerd. Zij zijn daardoor niet alleen stroever en  veiliger, maar kunnen ook makkelijker gereinigd worden. Maar gezien het schijtvermogen van de watervogels hebben we iedereen nodig om de steigers poepvrij te houden. We willen dat per steiger organiseren.

Iedere steiger moet een keer per week worden schoongemaakt. Bij voorkeur kort voor het weekend, dus  vrijdagavond of zaterdagochtend vroeg. Dat is ongeveer 30 keer per seizoen. Het is de bedoeling dat men per steiger de diensten verdeelt. Iedere ligplaatshouder moet dus 2 keer per jaar zijn/haar eigen steiger schoon maken. Iedere steiger krijgt één coördinator om de taakverdeling in goede banen te leiden. Wij denken dat een appgroep per steiger, beheerd door de coördinator, daarvoor handig is. Gezien de privacywetgeving mogen wij telefoonnummers van ligplaatshouders niet zonder toestemming daarvoor gebruiken. Daarom verzoeken wij je om voor 17 april per mail aan ons melden als je bezwaar hebt tegen het gebruik van je telefoonnummer t.b.v. het schoonhouden van de steigers. Geef dan tegelijkertijd aan hoe we je dan wel kunnen bereiken voor dit doel.

Wij willen de walplaatshouders op dezelfde manier inschakelen voor het schoonhouden van de jollenhelling. Dus aan hen dezelfde vraag m.b.t de communicatie.

Het bestuur is op zoek naar steigercoördinatoren. Aanmeldingen of vragen ontvangen wij graag per mail.

Clubhuis en activiteiten

Nu het erop lijkt dat de corona-beperkingen versoepeld zullen gaan worden, bereiden wij ons voor op de heropening van het clubhuis en het terras (en beginnen we zelfs voorzichtig te denken over activiteiten). Zodra bekend is wanneer we weer open mogen, zullen wij het barrooster op de website publiceren en jullie verzoeken om je in te schrijven voor bardiensten.

Voor het begeleiden daarvan zijn wij op zoek naar barhoofden.  Ook hiervoor kan je je per mail aanmelden.

Wij hopen van harte dat de corona-crisis snel onder controle is en dat wij elkaar weer onbezorgd kunnen ontmoeten in onze prachtige jachthaven en gezellige clubhuis met het fantastische terras!

Met sportieve groet,